Blog, Dulce si sanatos, Medicina naturista, Retete

Tarta cu faina din fructe de roscove(karob)

Tarta cu faina din fructe de roscove(karob)

Pudra obtinuta din fructul roscovului, are o culoare si un gust foarte asemanatoare cu cacaua. Este bogata în vitamine, minerale, fibre alimentare si calciu, fiind un antioxidant de exceptie. Are un indice glicemic foarte mic. Nu contine cofeina, teobromina (o substanta organica cu efect excitant al sistemului nervos), gluten, lactoza sau colesterol. Se poate folosi cu succes ca înlocuitor de cacao, adaugat in lapte, prajituri, budinci sau bauturi.

Ingrediente:

Blatul:

 – 300 g fulgi de ovaz

 – 1 cana curmale fara samburi

 – 2 linguri stafide

 – 1 lingurita scortisoara

 – 1/2 cana migdale

 – 1 lingura fulgi de cocos

Crema:

 – 1/2 cana migdale

 – 2 linguri karob (faina din fructe de roscove)

 – 1 cana curmale fara samburi

 – 3 linguri tarate de psyllium

 – coaja rasa de la 1 portocala

 – 1 praf sare

Mod de preparare:

– Curmalele se asaza toate intr-un ibric cu apa cat sa le acopere si se pun pe foc pana ce dau in clocot.
– Dupa ce curmalele au clocotit cateva secunde, lasa-le putin sa se racoreasca, apoi toarna continutul ibricului in blender si mixeaza-l pana cand obtii un piure.
– Fulgii de ovaz se rasnesc putin si se amesteca impreuna cu stafidele, jumatate din piureul de curmale, scortisoara si un varf de cutit de sare. Aceasta combinatie va constitui blatul tartei tale raw.
– Intr-o forma de tarta (sau una de tort cu marginile detasabile), presari fulgi de cocos acoperindu-se fundul acestuia si marginile. In ea asezi apoi compozitia pregatita mai sus.
– Ca si fulgii de cocos, blatul trebuie sa acopere nu doar fundul vasului, ci si marginile acestuia, lucru pe care il poti vedea si in fotografia noastra.
– In continuare vei pregati crema pentru tarta raw: rasnesti migdalele grunjos si amesteci repede, atat cu jumatatea de piure de curmale ramasa, cat si cu restul ingredientelor.
– Este necesar sa amesteci repede pentru ca, vei vedea, taratele de psyllium se vor intari rapid si risti sa nu se mai omogenizeze bine compozitia.
– Se va obtine o crema care se toarna peste blat, se niveleaza, se orneaza si se pune la frigider.
Se serveste rece!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *