Blog, Dulce si sanatos, Retete

Reteta de cornulete sanatoase cu gem de prune si nuci

Reteta de cornulete sanatoase cu gem de prune si nuci

 

Probabil ca de foarte multe ori va ganditi ca va este pofta sa mancati ceva dulce, dar primul gand care va trece prin minte este faptul ca trebuie sa aveti grija si de silueta. Iar atunci cand va trec prin minte niste cornulete fragede cu gem de prune si nuci, este aproape imposibil sa le rezistati.
Tocmai din acest motiv vin cu aceasta reteta de cornulete sanatoase care este si usoara, si sanatoasa, si se prepara la fel de usor si repede ca si cornuletele traditionale.

 

Ingrediente-pentru aluat:

Pentru umplutura:

300 g nuca macinata si 4-5 linguri de gem de prune.

Pentru decor:eritritol

 

Mod de preparare:

 

Punem drojdia in laptele caldut si o lasam asa pentru cateva minute.
Punem uleiul de cocos intr-un bol(acesta trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a putea lucra cu el) si il amestecam cu sare, vanilie, coaja de lamaie, si pudra de eritritol. Amestecam aceste ingrediente pana obtinem un amestec omogen iar apoi adaugam si ouale si drojdia cu lapte si amestecam din nou pana se incorporeaza in compozitie.
Intr-un alt bol amestecam faina integrala de grau spelta cu faina de cocos.
Incepem sa adaugam faina in compozitie, pana o incorporam pe toata. In functie de cat de moale va este aluatul, puteti sa mai decideti pe parcurs daca adaugati in totalitate cele 500 g faina, sau daca nu se leaga la final se mai pot adauga cateva grame, pe rand, pana cand aluatul se leaga.
Ne asiguram ca am incorporat bine faina in compozitie, nu se framanta foarte mult pentru ca nu este nevoie si il lasam sa creasca pentru minic 30 minute.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 4 bucati si luam pe rand fiecare bucata si o intindem pe o masa presarata cu faina. Cu un cutit se taie in jumatate, apoi in sferturi, apoi in optimi, depinde si de cat de mari doriti sa va iasa cornuletele.
Pe fiecare bucatica puneti cu lingurita umplutura de gem cu nuca iar apoi se ruleaza si se aseaza in tava care o sa fie tapetata cu hartie de copt.
Se introduc in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute la 170°(temperatura medie)
Dupa ce se scot din cuptor se presara peste ele pudra de eritritol.

 

Aceasta reteta de cornulete sanatoase este ideala si pentru un mic rasfat atunci cand suntem intr-un proces se slabire.

 

Pofta buna!

cornulete sanatoase

 

Alte retete delicioase si sanatoase gasiti aici!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *