Miere de salcam – 400 g – Mos Costache

  • Livrare rapida!

    Primesti produsele in 3 zile lucratoare!
  • Retur 30 zile!

    Politica de returnare!
  • Autenticitate!

    Vindem doar produse 100% autentice!
  • Shopping securizat!

    Datele tale sunt protejate!

17.00 lei

4 în stoc

Specificatii

Producator-Apicola Costache;       |     Greutate-400 g     |     TVA 9% inclus in pret;       
Pret de livrare: 17 lei;    Transport gratuit pentru comenzi peste 150 lei;    Timp de livrare: 2-3 zile lucratoare;
Produs 100% romanesc!

Descriere

Miere de salcam – 400 g – Mos Costache

Descriere:

Miere de salcam – se pastreaza lichida in mod natural, fiind foarte bogata in fructoza. Are, ca si cea de tei, proprietati calmante psihice. Mai este recomandata drept calmant gastric, stimulent pentru activitatea cardiaca.

Ce este mierea?

Mierea este lichidul dulce, cules din flori, preparat si depozitat de albine in faguri.
Cu o consistenta fluida sau vascoasa, mierea poate avea o aroma mai puternica si o culoare intre galben deschis si rosu, in functie de plantele si florile din care este obtinuta.

Compozitia mierii

Bogata in zaharuri (fructoza, glucoza, maltoza, zaharoza), vitamine si minerale, mierea este folosita astazi, in medicina moderna, pentru valoarea sa terapeutica si efectele regeneratoare asupra corpului uman.
Compozitia mierii este : apa, glucoza, polen, vitamine (cele mai importante sunt cele din complexul B si, in cantitati ceva mai mici, vitaminele C, A, D si K), minerale (cele mai cunoscute fiind potasiu, calciu, magneziu, fosfor, la care se adauga cantitati extrem de mici de seleniu, crom si iod) enzime provenite de la albine, diferiti acizi organici.

Proprietati terapeutice

Mierea – cel mai rapid si puternic energizant natural. Substantele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism care primeste prin miere nu doar caloriile de care are nevoie, ci si mineralele, vitaminele si enzimele.
Mierea – antiinfectios natural. Mierea este un puternic antiinfectios natural care actioneaza asupra principalelor sisteme si aparate din organism, de la tubul digestiv si caile respiratorii pana la nivelul pielii si al mucoaselor.
Mierea – puternic stimulent al digestiei. Acest produs al stupului este si un puternic stimulent al digestiei si al metabolismului care favorizeaza tranzitul intestinal si ajuta la eliminarea prompta a toxinelor din organism.
Mierea – mentine echilibrul endocrinic. Datorita complexului de vitamine, minerale si enzime, mierea ajuta la mentinerea echilibrului endocrinic si regleaza activitatea principalelor glande din corp producatoare de hormoni.

Cata miere trebuie sa consumam?

Copiilor sub un an nu li se administreaza deloc miere de albine, acestia fiind extrem de sensibili la anumite microorganisme care se pot dezvolta in miere – e drept, in cazuri extrem de rare – si care produc boli grave (la care adultii sunt imuni).
Copiilor intre 1 si 3 ani li se administreaza 2-4 lingurite de miere pe zi.
Copiilor intre 3 si 6 ani li se administreaza 4-6 lingurite de miere pe zi.
Copiii peste sase ani pot consuma pana la 8 lingurite de miere de albine, adolescentii pana la 15 lingurite de miere (echivalentul a 70 de grame), iar adultii – 20 de lingurite pe zi (echivalentul a 100 g).

Principalele tipuri de miere

Pe langa efectele generale ale mierii, exista si proprietati particulare ale acesteia, in functie de provenienta sa:

• miere de mana – obtinuta de pe frunzele de fag, frasin si stejar, acest sort de miere are proprietati laxative mult mai puternice decat celelalte tipuri de miere; are efect antiinflamator asupra tubului digestiv si favorizeaza totodata eliminarea toxinelor din corp

• miere de tei – cu un parfum inconfundabil, mierea de tei este apreciata pentru proprietatile sale sale calmante fiind recomandata in tratamentul afectiunilor sistemului nevos si insomnii

• miere de floarea-soarelui – ca si floarea din care provine acest sort de miere bogat in flavonoizi,uleiuri volatile si substante minerale are proprietati tonice psihice si tonice generale, este afridisiac si stimuleaza imunitatea

• miere de brad si alte conifere – foarte rar acest sort de miere are proprietati exceptionale asupra plamanilor si sistemului respirator beneficiind de proprietati antiinfectioase, expectorante, antitusive si, atunci cand este consumata cu tot cu fagure, bronhodilatatoare.

• miere de salcam – saraca in glocoza, dar bogata in fructoza, mierea de salcam are proprietaticalmante. Se recomanda drept calmant psihic sau gastric, dar si ca stimulent pentru activitatea cardiaca.

• miere de zmeura – cu o aroma usoara de zmeura si o culoare albicioasa specifica, mierea dinfloare de zmura regleaza activitatea ovarelor si previne aparitia unor afectiuni ca osteoporoza sisclerodermia.

• miere de menta – cu un gust racoritor dulce-acrisor datorat mentei, acest tip de miere poate fi folosit antitusiv, bronhodilatator, calmant gastric, analgezic sau antispastic. Totodata, usureaza digestia si combate balonarea.

• miere de trifoi – are o actiune diuretica foarte buna ajutand la eliminarea apei in exces din tesuturi; ajuta la fixarea calciului in oase, iar la femei favorizeaza accentuarea caracterelor feminine.

• miere de mac – cu o culoare inchisa, specifica, mierea de mac are un puternic efect de somnifer, antispastic si anafrodiziac.

• miere poliflora – din punct de vedere al proprietatilor terapeutice mierea poliflora reprezinta cel mai complex tip de miere ale carui proprietati terapeutice difera in functie de regiunea din care este recoltata.

Cristalizarea mierii

Procesul de zaharisire sau cristalizarea mierii este un proces natural si nu reprezinta o deteriorare a mierii, din contra o dovada a autenticitatii produsului.
Prin natura ei mierea contine apa, glucoza, vitamine si minerale produse de albine.
Prin caracteristicile naturale pe care le au, toate sorturile de miere din tara noastra se cristalizeaza relativ repede; exceptie face sortul miere de salcam care are un proces de cristalizare lent.

 

Mierea cristalizata are aceleasi proprietati benefice organismului uman ca si mierea in stare lichida.
Pentru decristalizare putem incalzi la maxim 40 de grade.

 

Mai multe produse de la Mos Costache gasiti aici!

Informații suplimentare

Brand

0.0/5
0 reviews
0
0
0
0
0

There are no reviews yet.

Be the first to review “Miere de salcam – 400 g – Mos Costache”

S-ar putea să-ți placă și…