Blog, Medicina naturista

Beneficii ale ghimbirului

Beneficii ale ghimbirului
Ghimbirul este o planta radacinoasa care creste in India, China, Africa si alte tari cu un climat calduros. Este cunoscut faptul ca radacina acestei plante este folosita ca si condiment, in special in retelele din bucataria asiatica, fiind de asemenea folosit ca si un remediu naturist pentru diferite boli, in cultura multor popoare timp de mii de ani.

 

Proprietatile ghimbirului

Radacina de ghimbir este bogata in calciu, potasiu, zinc, magneziu si cupru, vitaminele B6, C şi D, si uleiuri esentiale cu proprietati benefice, actioneaza ca un energizant natural si inlatura oboseala.
Potrivit ultimelor studii in domeniul medical, ceaiul de ghimbir dispune de efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril si antiagregant  plachetar.

 

Dar care sunt aceste beneficii ale ghimbirului asupra organismului?

Ghimbirul are o istorie lunga in ceea ce priveste eficienta lui in ameliorarea anumitor suferinte si afectiuni gastrointestinale. In medicina naturista ghimbirul este considerat ca fiind un excelent carminativ (favorizeaza eliminarea gazelor intestinale) si spasmolitic intestinal(relaxeaza tractul intestinal si combate spasmele intestinale).
Cercetarile stiintifice moderne au relevat faptul ca ghimbirul poseda numeroase proprietati terapeutice, inclusiv efecte antioxidante, o capacitate de a inhiba formarea de compusi inflamatori și efecte antiinflamatorii directe.
Un indiciu in ceea ce priveste succesul ghimbirului in eliminarea stresului gastrointestinal este oferit de studii recente dublu-orb, care au demonstrat ca ghimbirul este foarte eficient in prevenirea simptomelor bolii de miscare, in special a raului de mare. De fapt, intr-un studiu, ghimbirul s-a dovedit a fi cu mult superior unor medicamente utilizate in mod obisnuit si fara prescriptie medicala pentru boala de miscare. Ghimbirul reduce toate simptomele asociate bolii de miscare, inclusiv ameteli, greata, varsaturi si transpiratie rece.

 

100 g de ghimbir conţine:

 – Carbohidraţi – 17.77 g
 – Fibre – 2 g
 – Proteine – 1.82 g
 – Dietary Fiber – 2 g
 – Zaharuri – 1.7 g
 – Sodiu – 13 mg
 – Vitamina B6 – 0.16 mg
 – Calciu – 16 mg
 – Fier – 0.6 mg
 – Vitamina C – 5 mg
 – Potasiu – 415 mg
 – Magnesiu – 43 mg
 – Fosfor – 34 mg
 – Zinc – 0.34 mg
 – Acid Folic – 11 mcg
 – Riboflavina – 0.034 mg
 – Niacina – 0.75 mg

 

Cum putem consuma ghimbirul?

 

  • Ceai de ghimbir  • Poate combate raceala;
            • Reduce simptomele problemelor digestive;
            • Poate fi un bun prieten al siluetei tale;
            • Intareste sistemul imunitar;

 

  • Condiment in bucatarie  •  Sub forma de pulbere;
                • Proaspat razuit;

 

2 Comments

  1. […]  Ghimbirul – are proprietati antivirale si antiinflamatorii, intareste sistemul imunitar. Poate fi […]

  2. […]  Ghimbirul – are proprietati antivirale si antiinflamatorii, intareste sistemul imunitar. Poate fi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *